Vet allt om allt.

Att fela är mänskligt, förlåta gudomligt.

För mycket att säga, för lite tid.

Blogg.se strulade igår. Jag tycker inte riktigt om när det gör det när jag väl ska ägna mig åt bloggen en sekund, men vem är jag att döma?
 
De senaste dagarna i en snabbsummering?
Kaffe.med.Tinus.
 
Ja, det har blivit många spontana kaffeträffar i en annan del av Paradiset på sistone. Och härligt är väl det :) Vem vill vara mainstream och dricka kaffe under dagtid? Nejnej 21-02 är vår melodi. Och det känns fantastiskt att jag hittat en så pass normal människa som faktiskt inte tycker det är konstigt :) Men kaffe vid den tidpunkten kan även resultera i lite flum - även det fullt normalt :) Och en film har vi hunnit med också. Heartbreakers vill jag minnas att den heter. Den var helt okej! Tumme upp från min sida! Lite Age of Empires har vi betat av också, och lite nagelmålning pysslade vi med ikväll. Eyy, Martina. Suzana undrar om vi frotfarande har våra "symöten". Vi kanske får ta upp dem igen. Fast det är nästan roligast på vintern va? ;)
 
 
Bild hederligt stulen från Martiiny.blogg.se.
 
Annars har det varit ett evigt ravlande mellan jobbet och hemmet i princip. Har även sett att den stora fönsterrenoveringen här på Vattugatan nu har landat i trappuppgång 23. (Min). Så mellan 07-18.30 så ska vi vara redo för att det dyker upp renoverare och börjar borra. Fyfan.. 07? Är ni på riktigt? Pfft.. det ska jag ha OB-tillägg för om ni vill att jag ska stiga upp då.
 
Kul för övrigt att jag fick höra idag att några av de här renoveringskillarna har jagat min katt fram och tillbaka i buskagen. Tydligen hade de råkat släppa ut en helvit innekatt i en annan trappuppgång, och när de fick syn på Mälina så trodde de att det var den. Så de satte av efter henne. Men det kunde dem ju inbilla sig. Linan har haft många snoriga ungar efter sig under året i Kungshall och hon har tröttnat lite på uppståndelsen. Så kommer främlingar för nära så sticker hon helt enkelt. Mammas kisse det :)
 
Nahe. Jag var visst inte ambitiös nog att skriva något mer ikväll. Naglarna är nymålade och precision är A och O vid tangentbordsskrivning. Så vi får avvakta tills imorgon. För nu är jag LEDIG i tre dagar! Fantastiska känsla.
 
Lämnar er med en annan sorts musik idag som har gått konstant ur högtalarna de senaste två dygnen. Den här veckan är det soundtrack som gäller. Och det här är ju bara fantastiskt! Oj. Det är som att man vill ta livet av sig och överleva. Den känslan får jag.
1:15-1:43 gör hela låten. O ja.
 
 
På återseende!
 

Mors dag.

God kväll,
 
Ännu en söndag till ända. Regnet har stått som spön i backen mer eller mindre hela dagen. Men jag har ändå hunnit med mina dagliga rutiner. Det vill säga - jobb och kvällskaffe hos Martina :) Precis hemkommen och bänkad för ett kvällsinlägg innan sängen påkallar min uppmärksamhet.
 
Idag är det ju även mammornas dag. Och eftersom jag inte har några världsomvälvande nyheter eller några speciellt aggressiva känningar just nu så kan jag ju passa på att ägna några rader åt mamma Lena, som alltför sällan får uppskattning för sitt evighetsarbete. 4-barnsmor och (för tillfället) 3-barnbarns-mormor/farmor.
 
Oförskämda och jobbiga må vi vara. Men innerst inne är vi allihop tacksamma för allt du gör för oss. Jag vet inte vart jag ska börja, eller när jag ska sluta. Men många tack är jag skyldig!
Tack, för att du alltid finns ett telefonsamtal bort.
Tack, för att jag får låna din tvättmaskin när någon har slarvat bort sitt tvättkort.
Tack, för att du tar hand om mina katter när jag inte är hemma.
Tack, för det finansiella stödet när min ekonomiska rådgivare lyser med sin frånvaro.
Tack, för alla sena nätter du suttit uppe i väntan för att hämta mig med flera på fyllan.
Tack, för att du lagar världens godaste mat - och utvecklar den till oss som fått för oss att inte äta kött. (Jag tänker främst på den vegetariska Broccoligratängen! SMASK!)
Tack, för att du hjälper oss med alla praktiska göromål - såsom flytter och renoveringar (och avloppssaneringar).
Tack, för alla år du följt med på våra fotbollsmatcher, simtävlingar, cabaréer och annat vi sysslat med.
Tack, för att du hjälpt oss in i arbetslivet trots den stigande arbetslösheten (Jag tror vi alla har haft en fot på Hotellet!) ;)
Tack, för allt kaffe vi slukar i Boda och lämnar huset i en röra.
Tack, för att du tar hand om oss trots att du själv är dålig.
 
TACK - för att du inte följer trenderna utan är som du är! <3
 
Och avslutningsvis lägger jag upp en låt som du introducerade mig för, för längesen. Jag vet att du tyckte mycket om den för många herrans år sedan! ;)
 
 
 
Grattis på mors dag! (Som officiellt slutade för 17 minuter sedan. Men, jag gillar ju inte att vara mainstream! :)
 
På återsende!

Where have all the flowers gone?

Det är fantastiskt hur lite sol kan påverka humöret! När jag låg i sängen - persiennerna neddragna och började vakna upp ur min dvala så hade jag så många planer för förmiddagen. Kaffe och morgonläsning på balkongen - pallra mig till Orrefors för en snabbvisit innan jobbet, och möjligen hinna med en mindre tur på kvantum. Men när jag väl masade mig ut i vardagsrummet och såg de stora molnen på himlen så kände jag bara: "Nix". Så nu sitter jag här istället. Och kommer nog göra det de närmaste timmarna. Haha. Men det verkar faktiskt som att molnen är på väg att spricka upp och vi kanske får en solig dag även idag.
 
Synd att man måste jobba under sommarmånaderna :) Men vi får skatta oss lyckliga att T-shirts-tiderna äntligen har kommit åtminstone!
 
 
Hmm.. så lagom djurvän vet jag inte om jag var härom kvällen när jag fick ge mig ut på kattjakt vid två natten. Mälina skulle inte alls komma in på kvällen när jag kom hem. För många igelkottar och för lite tid tyckte hon! (Hon är lik mig i det anseendet. Måste pilla lite på alla).

Fine tänkte jag, du får gärna sova ute. Billigare för mig - ingen kvällsmat för dig. Så jag dundrade i säng igen. MEN - jag har en annan katt som inte alls kan sova om inte Mälina är inne. Hon sprang omkring som en Guttaperkaboll hela kvällen och gapade vid varenda dörr i väntan på gensvar. Till slut fick jag erkänna mig besegrad och stövla ut i nattsärken för att leta katt. Tur för henne att hon kom in utan större dramatik.
 
Hade även lite besök häromdagen av Johanna. Det var inte igår inte! Jag tror det var närmre ett år sen. Så det var trevligt med lite catching up igen :) Och det blir det mer av nästa vecka!
 
Och igår hann jag med betydligt mer innan jobbet än vad jag lär göra idag. Jag är ju mitt uppe i "Mission impossible". Att få lilla Beatrice att bli blondin igen. Och vi har dessutom begränsat med tid på oss, då den lilla Snoffsan snart åker till Spanien... utan mig :( Så igår var det hårfärgning för hela slanten. Men hennes hår är så förbannat envist! Där har jag verkligen tagit ett större tugga än jag kan svälja. Men jag ger mig inte. Så i helgen får det väl bli en tripp till La Kalmar för att införskaffa hårdare doningar.
 
Nahe. nu ska jag se om jag kan dividera med några högre makter att ge mig lite sol, så kanske jag passar på att ta mig ut en sväng i alla fall!
 
På återseende!