Vet allt om allt.

Att fela är mänskligt, förlåta gudomligt.

Kan vara dags

att uppdatera här litegrann. Har ju trots allt haft storfrämmat i dagarna. Min fina Elina gjorde tillvaron lite ljusare för en stund. Tyvärr är vi ju numera båda hårt arbetande kvinnor, och våra schemaläggare har garanterat konspirerat för att få det här kärleksparet att inte kunna träffas. Tror även de hade en konspiration med självaste fru Natur då vädret också var emot oss. Men vad gör väl det? Vi trotsar eldar och vindar och ses ändå.
 
 
Hade ju bara en heldag att spendera. Och planerna på Öland följde med regnet ner i kloakerna. Så det blev istället en shoppingtur, en mastodontmåltid på Zorbas, och en glass utanför Elgiganten (Vem vill vara mainstream).
 
 
Nu är det tillbaka i den trista vardagen igen. Och eftersom det är den 28:e så är den tristare än vanligt då det var 27:e igår. = lönen kom- lönen försvann. Nu blir det skorpor och ägg tills nästa lön. Och eftersom jag inte äter saker som håller på att utveckla ansikten, så blir det enbart skorpor för min del.
 
Jag funderar allvarligt på att få sparken och gå på soc istället. Många andra som gör det, och de verkar inte ha några pengaproblem i världen. Det är ju tur att mina skattepengar gör någon nytta, och att ni kan leva livet på andras bekostnad. Tumme upp till er!
 
Annars rullar det på i vanlig ordning. Jobbhelgen har dragit igång, så nu kör vi på fram tills tisdag. Börjar väl även bli dags att packa ihop gamla lyan. Om en månad är jag ju bosatt i en annan del av Nybro. Bitterljuvt ändå, jag kommer sakna min trea i Kungshall, men det lär nog bli bra det med. Med lite tur bär nästa flytt av till långtbortistan, där pengar växer på träd och solen alltid lyser.
 
Nahe, nu ska jag och Adelen göra oss redo för kvällen, imorgon ringer klockan tidigt!
 
 
 
 
På återseende!

Det svenskaste jag har.

Jag hoppas ni alla hade en fantastisk midsommar! Är det något svenskt i mig som jag kommer hålla hårt i så är det just det - midsommar! Sill och nubbe, ägg, potatis gräslök och gräddfil. Härligt! (Nu vart det ju visserligen vegekött för min del och potatis med gräddfil. Men det var smask det med).
 
 
 
Min midsommar spenderades med finaste Martina och Emanuel, ute i trekanten hos Nadja. Jag hade ju erbjudit mig att jobba både fredag och lördag. Men det verkade inte behövas. Synd, det hade klirrat rätt bra i julikassan.
 
Hur som helst. Jag började dagen med ett raserianfall. VILKET VÄDER! Det var så enormt kvavt och fuktigt i luften så jag fick ingen luft. Och svetten rann och allt var bara fel. Jag skulle snofsa till mig i håret, fixa naglarna, matcha kläder och sminka mig som den amatör jag är. Men jag vaknade upp och kände - Nej! Fuck you.. Gå hem! Så jag hoppade i ett par sura trasor som inte alls var planerat, sminkade mig knappt alls. Tvättade av håret som fortfarande såg blött ut för att det blev så äckligt av värmen, och sket fullständigt i att fixa till det utan åkte i tofs! Gud vilket humör jag har när det är varmt.. Och till råga på allt har jag ju en jättefinne som skulle ploppa upp mitt i allt. Jag får alltid en irriterande finne när det vankas högtid. Och oftast på näsan.
 
Julafton 2012:
 
Midsommarafton 2013:
 
Du har rätt, Martina. Du har alltid rätt. Det är inte lätt att vara jag :(
 
 Hur som helst. Fram kom vi till slut. Det blev massor av kubb, härliga människor, helt okej väder och massor av midsommarpussar :)
 
 
Sista bilden är stulen hederligt från Nadja. Får se om det dyker upp några fler som jag kan stula :)
 
Så det var en trevlig midsommar! Synd bara att vädret påverkade mig negativt och jag var inte alls lika rolig som jag vet att jag kan vara. Jäkla huvudvärk! Men nästa gång ska jag vara fullast på festen! Jag snackar Kim-25-årsfest-i-Boda-hittar-inte-hem-som-ligger-200-meter-därifrån-full! :)
 
Martina har även lagt upp några bilder från när vi var i Oskarshamn förra helgen! Så jag har fått tillåtelse att skalka dem av henne med :)
 
Födelsedagsbarnet hade införskaffat sig en tuppkam som inte ville stå. Och eftersom han hade sett på FB vad jag kan åstadkomma med en dammsugare och hårspray, så gick han bokstavligen ner på knä och bad mig rätta till den! Och vem är jag att säga nej till en nybliven 21-åring? :)
 
 
 
Mycket snyggt blev det! Jag skulle även göra en insats på en annan kille med tuppkam. Men han ville ha hjälp med rakapparat. Dum idé att luta sig över apparaten samtidigt som man sätter i sladden. Apparaten var på och mitt högra framhår blev tre centimeter kortare :/
 
En sommarbild på mig, Martina och hennes söta mamma.
 
 
Mycket bilder idag. Men det är roligt det också :) Nu måste jag bege mig iväg! Cykla till Paradiset för att hämta bilen, sedan till en annan del av Boda för att tvätta och dricka kaffe med mamma, och till sist vidare till Orrefors för att pussa lite på mina favoritsyskonbarn som jag inte har träffat på länge nu!
 
Ha en fortsatt trevlig midsommardag!
 
På återseende!
 
 
 
 
 
 

Bara vanligt vatten.

Jag har en förmåga att slänga med ordet "ilandsproblem" lite väl mycket. Jag är så enormt motsatt till trångsynt, så det finns inte på denna världskarta. Alla problem i världen är alltid bättre än någon annans problem någon annanstans i världen.
 
Idag vid ca 12 stod jag i duschen. Skulle schamponera mitt ris till hår och hade precis sölat in sista hårtesten, när plötsligt vattnet slutade rinna. I vild panik vred jag av och på kranen för att få igång det. Men det hjälpte föga. Vansinnig landade jag på Facebook för att informera alla andra om att jag var vansinnig. (De måste få veta det). Och var bombsäker på att NBAB stängt av vattnet för mig för att jag badar för mycket. Men icke... fick inom kort reda på att det var en vattenläcka någonstans i Nybro kommun som gjort att de fått stänga av vattnet för att lokalisera förbrytaren.
 
Så där stod jag med lång haka och insåg att jag precis skulle få lära mig vad självtorkat schampo gör med håret. Men.. eftersom att jag är smart, så kom jag på att jag hade en vattenkanna i kylen som fick agera duschslang. Det var kallt, irriterande och med sammanbitna läppar jag fick ur det mesta schampot.
 
Hur som helst stövlade jag iväg till jobbet. Hörde nyheterna om vattenbristen. Men här och var fanns det fortfarande rinnande vatten. Dock var det rostfärgat och "allmänheten rekommenderades inte att dricka det". Vid ca kl 17 ringer chefen och informerar mig om att det nu har kommit en vattentank till huvudentrén där vi får lov att hämta vatten under tiden. Hann inte mer än lägga på luren förrän jag såg att hela östra Nybro Kommun stod i kö till tanken. Jag skojar inte, det har inte varit sån trafik på Strandvägen sen jag började.
 
Jag fyllde på vatten till morgondagens kaffe och ställde lite extra i kylen till våra boenden och slog sen på nyheterna igen. Där de återigen upprepade att vi inte skulle dricka vattnet som fanns och att vi kunde kolla på internet vart det fanns vattentankrar. Vid detta tillfälle hade vi fortfarande vatten på jobbet. Så medan jag lyssnade på nyhetsuppläsaren så tog jag ett stort glas rost-vatten och njöt ordentligt. Efter det tog jag ett till. Det ska mer till än lite rost för att skrämma mig. Får jag sen hjärnhinneinflammation på köpet så får det vara värt det.
 
Bara en stund efter detta ringde dock min fina vän Martina. Hon ville bara berätta att de hade varit iväg och hämtat vatten, och eftersom hon visste att jag jobbade kväll så hämtade hon två liter åt mig också så jag kunde ge mina kissar lite vatten och även ha till morgonkaffet imorgon. Fina du <3 Vad är en vän om inte en som hämtar vatten åt oss fundamentalistiska tjurskallar som vägrar inse att ett ilandsproblem fortfarande är ett problem? Tack, det värmer gott i det här hårda två-årings-hjärtat. :)
 
 
 
När jag senare skulle cykla hem efter jobbet en vända så blev jag nästan skrattfärdig när jag kom hem till mig. Utanför min lägenhet så stod det en stor tankbil med vatten och kön var ett tiotalmeter lång och folket kringlade som en fyllekörning för att få sina droppar. Jag höll på att bli påkörd av först en idiot med barnvagn och sen en bilist. Jag antar att de höll på att törsta ihjäl.
 
Men nog får det en att fundera. Klockan 12 slutar vattnet rinna. Kl 12.02 finns det på nyheterna. Kl 17.00 står det vattentankrar utsatta överallt i Nybro för att vi ska kunna tillgodose våra behov och våra vill-ha. Vi kunde för en stund sedan läsa att det imorgon kommer finnas duschar och toaletter till allmänheten utstationerade om inte vattnet har kommit tillbaka..
 
Tänk om fler fick ha det så. Men det är inte så enkelt för alla. Och det är så sorgligt att ens behöva tänka tanken på det. Jag är bekymrad över att jag inte kan tvätta händerna efter jag varit på toa, eller för den delen ens spola på toa. Andra människor bekymrar sig över att de inte har fått en droppe vatten på flera dagar och helt riktigt kommer att dö av uttorkning.  Människor som jag förvisso inte känner. Men det hade lika gärna kunnat vara Hampus, Jesper eller Pippi som var i den situationen. Då hade förhållningen sett annorlunda ut..
 
Att lite vatten kan ställa till det sådant. Lite vanligt jävla vatten.
 
På återseende!