Vet allt om allt.

Att fela är mänskligt, förlåta gudomligt.

ESC, Stockholm 2013.

Har inte haft ro i kroppen till att kommentera finalen än. Nagelbitande, fantastisk och välgjord är tre ord som beskriver finalen. Även om de tre programledarna skulle ha varsitt skott i nacken.

Guldet är ÄNTLIGEN, efter 13 år, tillbaka i Sverige där det hör hemma :) Inga större chocker där inte. Sen dag ett har jag trott på Loreen, men dock försvann hoppet efter andra semin och jag trodde vi var ute, men det var vi alltså inte :) Härligt. Men ska sanningen fram hade jag inte alls blivit ledsen om Serbien tagit hem allt. Fortfarande gåshudsbildande så fort jag hör den. Och som ni vet tycker jag verkligen inte om Loreen. Låten var bra, och lycklig är jag över att vi vann, men jag är ändå lite sur över att Loreen vann den.

Hur som helst. Den här politiska röstningen blev överbevisad iår (liksom 2009). Jag vet att en del bitterfittor fortfarande skyller på den Politiska röstningen. (Förra året VAR det politiken som gjorde att Azerbajdzjan vann. För deras låt var INTE bäst). Men får man 18 tolvor Europa över (inklusive SLOVENIENS), och även poäng utav ALLA länder förutom sur-Italien, då är det faktiskt inte politiskt. Vi vann fair and square.

En sång som bara växer och växer, men som jag till en början avskydde är: Albanien. Jag inser nu att det var ren avundsjuka som gjorde att jag hatade den.. lyssna på lungkapaciteten vid 2:08, och säg mig att hon INTE är begåvad?? Jag trodde först att det var en fiol. Men gissa om jag kände respekt när jag insåg att det var HON som sjöng. Jösses.. hon är för bra för Eurovision.Jaja, 5:e guldet är nu hemma. Vilket innebär att vi ligger på andra plats, efter Irland som tagit 7 guld. Dessvärre delar vi andra platsen med fyra länder till. Men det är mindre viktigt :)

På återseende!

Semi-final 2

Japp, då var andra semifinalen över, och Sverige har nu fått sin rättmätiga plats i finalen. 8/10 rätt hade jag ikväll. Min kvinnliga intuition sviktar lite emellanåt.

Hur som haver.. Loreens framträdande idag.. jag har lite att nämna. (Äh, lägg av. Ni trodde väl inte hon skulle komma undan så lätt?)1. Mikrofonen var mycket högre än melodin. Detta hände även 2009 när Malena Ernman hamnade så dåligt. Vilket i sin tur innebär att Loreen tappar fokus. SKÄRPNING ljudteknikern!

2. Tydligen är det inte bara jag som reagerat på följande. På aftonbladet rasar kommentarerna. Loreen har nån slags Touretts syndrom. Hon bara MÅSTE ändra på melodin lite grann vid varje framträdande. Redan FÖRSTA meningen i låten hade hon mixtrat med. Sök hjälp mot det där! Jag skulle försöka förklara hur det lät i mina öron, men hittade inte rätt ord. Men någon hade lämnat en väldigt bra beskrivande kommentar: "Hon lät som om hon fått en stroke". ARTIKULERA människa!
3. Loreen är ju allas lilla gulle.. (inte min). Och i varenda mening människan yttrar så mååste hon nämna ordet "Kreatör". Du är ingen jävla kreatör! Du är en artist, inte bättre än någon annan artist. Så håll dig till det du ska göra, eller ställ inte upp alls!

4. Allas lilla gulle måste ju även reta upp Azerbajdzjanerna.. När alla länder åker dit för att finslipa sina låtar, träna rösten, sätta danserna och öva inför finalen.. vad gör då Loreen? Jo hon ska leka Pocahontas och kräver att få prata med någon högt uppsatt om de mänskliga rättigheterna i Azerbajdzjan. Vad i h...? SJUNG, DANSA, och resten av tiden HÅLL KÄFTEN! Du är medveten om att du retat upp hela Azerbajdzjan nu va? Till och med tidningarna skriver om din förmåga att lägga näsan i blöt.. bry dig gärna om mänskligheten, men inte under Eurovision! Du är ingen jävla diplomat som ska medla. Du är en medelmåttig överbetald artist som sjunker i status då du själv verkar tro att du är lite förmer än alla andra.. Den där guldhamster-liknande "jag är så ödmjuk"-masken du har dragit på funkar inte på mig.

Så... det var väl det om Sverige. Vi får hoppas att vi fortfarande klarar top-10 trots Loreens höknäsa.

Nu till kvällens bästa bidrag.. behöver jag ens nämna det igen?? Serbien såklart. Glädjetårarna sprutade och jag kände hur jag svävade på några burriga moln i tre minuter.. Ska jag dö är det denna låt jag ska dö till. Det känns som ett värdigt slut.

Nahe.. nu ska jag sova.

På återseende!

Semi-final 1.

Eurovision Song Contest har rivstartat ikväll med semi-final 1!

8 bidrag är redan utslagna.
Jag tippade på att dessa skulle gå vidare:

Cypern.
Grekland.
Irland.
Rumänien.
Ryssland.
Albanien.
Danmark.
Island.
Ungern.
Schweiz.

Och dessa gick vidare:
Cypern.
Grekland.
Irland.
Rumänien.
Ryssland.
Albanien.
Danmark.
Island.
Ungern.
Schweiz Moldavien.

9 rätt av 10. Min näsa för Europeisk musik är inte att tas med. Moldavien var mitt 11:e land. Faktiskt en bra låt,  Men fy vad besviken jag blir att just SCHWEIZ inte gick vidare! Mitt absoluta favoritland i denna semi-final :( Fyy vad trist. Menmen. Vi hedrar dem för ett gott framträdande, och så blickar vi framåt mot torsdag då det är dags för Loreen att göra upp!

På återseende!