Vet allt om allt.

Att fela är mänskligt, förlåta gudomligt.

Eurovision Song Contest.

Jag har varit enormt dålig, för att inte säga värdelös, på att yttra mig om Eurovision i år. Finns många anledningar till det, men nu tänkte jag i alla fall kika in och visa att jag lever, och att Eurovision fortfarande är epicentrum av året.

Jag är så stolt över att vi fortsätter medverka i ESC, oavsett om vi har bra bidrag eller inte. Det spelar mindre roll. Eurovision är viktigt på grund av den goda samvaron och den fantastiska stämningen som faller över Europa när vi tävlar i något med kärlek och känsla istället för huliganer och fläskläppar :) Det är den här tiden på året där man verkligen kan överösa alla medeuropéiska länder med fina ord och hyllningar.

Och ack vilket startfält vi har i år! Jag minns inte sist jag tyckte vi hade så här många bra låtar. Folk har verkligen skärpt till sig och tar tävlingen på allvar vilket gör mig, om än inte så lite nervös, ändock superglad! Det är så HÄR det ska se ut :)

Jag kommer säkert glömma en hel del, men jag vill ändå rosa några länder extra mycket för sina bidrag i år: (tryck på namnen för att höra låtarna).

Serbien:
Balladerna trillar in även i år. Några bra, några mindre bra. Serbien skickar något som för mina tankar till Hans Zimmer. Disney rakt av! Du behöver inte förstå ett enda ord för att tycka denna låten är något av det vackraste i år. Även ganska högt rankad, och det med förtjänst! (Att jag fullkomligt älskar stråkorkestrar gjorde ju inte det hela sämre) Heja Serbien!Vitryssland:
Vitryssland är inte direkt kända för sina bidrag i ESC. Den ena floppen efter den andra har skickats, och vissa gånger har till och med jag undrat vad Vitryssland har att göra i ESC över huvudtaget. Well, shut me up and call me Benny! We are the heroes - och jag är benägen att hålla med. Första lyssningen kunde jag har SVURIT på att det var Nickelback som stod för underhållningen. Men nej, bara ett lika duktigt Vitryskt band som heter Litesound. Låten svänger, killarna är snygga, och de är dessutom jättebra live! Heja Vitryssland!


Schweiz:
I år går Schweiz all in, med något jag inte känner igen alls inom ESC-industrin. Ett vågat kort.. väl spelat :) Jag fullkomligt älskar den här låten! Den är inte topprankad än, men jag tror att folk inte har gett den sin välförtjänta chans. Verkligen en medryckande låt, som har gått på repeat här hemma hos mig, och kommer fortsätta ett tag fram över. Kommer bli intressant att se hur det går för dessa herrar i år. Även de är väldigt bra live! Heja Schweiz!


Tyskland:
En annan ballad i årets upplaga. Om än i modernare stil á la Coldplay. Ensam kille som själv tar på sig ansvaret att leverera en härlig sång. Och nog gör han det! Fantastisk låt som sätter sig som ett tuggummi på hjärnan, och helt plötsligt är allt man ser rosa elefanter och röda gecko-ödlor. En låt som låter fantasin skena. Dessutom att killen kan vara något av det vackraste jag sett i år gör inte låten sämre. Heja Tyskland!Grekland:
Jag måste nämna Grekland av min goda viljas skull. Som alla vet är Grekland helt nere i ekonomi just nu och ESC var väl deras minsta angelägenhet. Men goda anhängare som Grekland ändå är, så ville de ju gärna vara med. Men att sätta upp en show fanns det absolut inte pengar till. Så vad gör de? De anordnar en mini-show i ett varuhus där de väljer ut sin låt, bara för att de fortfarande ska få vara med. Härlig historia! De lyckades även vaska fram en inte helt dålig melodi. Heja Grekland!


Det var några av mina favoriter. Det finns många fler nämnvärda; Cypern, Rumänien (som har flest visningar på Youtube. Den enda som har fler än Loreen), Turkiet, Ungern, Spanien, Finland och Island bland andra.

Ryssland har jag inte riktigt bestämt mig för om jag älskar eller hatar. Om det är ett dåligt skämt eller ett gulligt ärligt försök. Det återstår att se.

Måste jag själv välja ut EN favorit bland detta hav av fantastiska låtar så tror jag nog ändå att jag måste säga...
Serbien.
Den är verkligen fantastisk och jag är helt tokig i den! För övrigt ska den höras med bra ljud och en volym som får rutorna att skallra. Datorljud förstör hela låten!


Nahe, det var väl allt för just nu. Hoppas ni känner er lite uppdaterade inför ESC nu :) Den ska spenderas med de bästa så klart! :)


Oh, just det. Den där bomben jag släppte för ett tag sedan, att Armenien trots allt skulle vara med? Glöm det.. de svek.

På återseende!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: